Loopbaan

Carriere
Eric Schmidt in zijn Google-tijd

Eric Schmidt verlaat Alphabet nu écht

Eric Schmidt verlaat moederbedrijf Google nu dan echt, ook Diane Greene houdt het voor gezien.

Eric Schmidt © CCO / Flickr JD Lasica
1 mei 2019

Eric Schmidt verlaat moederbedrijf Google nu dan echt, ook Diane Greene houdt het voor gezien.

Topbestuurders Eric Schmidt en Diane Greene hebben aangekondigd het bestuur van Alphabet te verlaten. Beiden zullen het moederbedrijf van Google verlaten op 19 juni van dit jaar.

Dat kondigt Alphabet aan in een persbericht, waarin tevens de komst van Robin L. Washington wordt gemeld. Zij komt over van biotechnologiebedrijf Gilead Sciences, waar zij een financiële topfunctie bekleedt.

Lang in dienst

Schmidt en Greene waren al lange tijd betrokken bij Alphabet. Zo was Schmidt eerder al tien jaar de CEO van Google, tussen 2001 en 2011. Zijn stokje als CEO van de zoekgigant werd hierna overgenomen door Larry Page, maar Schmidt bleef wel aan als bestuursvoorzitter van het bedrijf. Die functie legde hij in 2018 neer, om alleen nog actief te zijn in het bestuur als technisch adviseur. Nu treedt hij dus ook terug uit deze functie.

Diane Greene was sinds 2012 in dienst bij Google en lid van de raad van bestuur. Vanaf 2015 hield ze zich ook bezig met de cloud-tak van Google, Google Cloud, waarbij ze vorig jaar terugtrad als CEO.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.