Equinix bouwt derde rekencentrum in Amsterdam

10 juni 2011
Datacenterdienstverlener Equinix wil in Amsterdam een derde datacenter bouwen. Deze aankondiging volgt zes maanden na de ingebruikname van Equinix tweede datacenter in Amsterdam.

‘AM3’ komt in het Science Park, dat met meer dan 150 netwerken een van de meest ‘vernette’ locaties in Europa is. Equinix wil duurzame technologie inzetten om klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te reduceren. Zo zal het voor koeling gebruik maken van warmte- en koude-opslag in de grond. Overtollige warmte wordt beschikbaar gesteld aan derden. AM3 wordt in fasen gebouwd, waarbij de eerste fase capaciteit zal leveren voor ongeveer 1.400 cabinets. Als de tweede en laatste fase is afgerond, zal het IBX ongeveer 2.800 ‘kabinetten’ kunnen herbergen op een totaal vloeroppervlak van 6.400 m2.

Equinix claimt in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika en de Aziatisch-Pacifische regio ruim 3350 ondernemingen op het gebied van cloud, digitale content en financiële diensten te verbinden met ruim 650 netwerkserviceproviders.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.