Overslaan en naar de inhoud gaan

Encryptie-app Signal nu ook op desktop

De drijvende kracht achter dit opensource-initiatief is Moxie Marlinspike, de oprichter van Open Whisper Systems. Het is zijn doel iedere internetgebruiker de mogelijkheid te bieden gemakkelijk op een veilige manier te communiceren. Hij bracht met zijn team eerder al de apps Textsecure en RedPhone uit met hetzelfde doel. Hij trok daarmee de aandacht van onder meer Whatsapp, Twitter en Facebook die nu kijken of zij de technologie kunnen verwerken in hun eigen communicatiediensten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Signal bouwt verder op de ervaringen die Open Whisper Systems opdeed met Textsecure. In november introduceerde het team de gratis Signal app in de iOS en Android appstores. De app maakt het mogelijk zowel tekst als spraak te versleutelen. Door nu ook een webclient te introduceren, nemen de gebruiksmogelijkheden verder toe. De webversie werkt als een app in Chrome en verkeert nog in een vroege bètaversie. Communiceren kan voorlopig alleen nog met de Signal-app voor Android, maar daar wordt binnenkort de communicatie met de iOS app aan toegevoegd. Ook ondersteunt de desktop-app nog geen spraak.

Encryptie leidt tot discussie

Het gebruik van encryptie geeft aanleiding tot veel discussie. Voorvechters zien het als de manier om communicatie af te schermen van privacyschendende overheden en criminelen. Tegenstanders wijzen juist op de mogelijkheden die terroristen hiermee krijgen om ongemerkt hun aanslagen voor te bereiden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in