Beheer

Storage
emc

EMC wilde Pure Storage kapen

22 maart 2016
Gelekte mail uit de EMC archieven toont aan dat het bedrijf serieus overwoog de patentenruzie met Pure Storage te beslechten via een acquisitie van het startersbedrijf.

Zo ver is het niet gekomen. De ruzie was ontstaan uit een overname die EMC eerder deed, namelijk van ExtremIO, net als Pure Storage een van de startups die de snel ontwikkelende markt voor flash-opslag aanjagen. Uiteindelijk versterkte EMC zich in de Flash-markt met een overname van DSSD.

EMC probeerde Pure de wind uit de zeilen te nemen met een rechtszaak over misbruik van patenten op SSD-technologie, RAID systemen en deduplicatietechnologie. Ook zou Pure proberen SSD-specialisten bij EMC weg te lokken. Bij klanten waar EMC met ExtremIO-producten keihard moest strijden tegen Pure Storage, bleek de laatste vaak te winnen vanwege de manieren waarop Pure tot datareductie kwam.

Uit een mailwisseling uit februari 2014 - waaruit The Register nu publiceert - blijkt dat EMC intern tot de conclusie was gekomen dat de enige manier om marktleider in Flash-opslag te worden, bestond uit een overname van Pure Storage. Michael Wing, vice-president primary storage, uitte die mening in mails aan de Josh Goldstein, vice-president Marketing en Product Management. Toch bleek niet iedereen die strategie te willen volgen. In mei 2014 werd DSSD overgenomen voor een bedrag van 1 miljard dollar om de markt en expertise op het gebied van rack-gebaseerde flash-opslag te vergroten.

Kijk voor de volledige mailwisseling bij The Register.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.