Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste zelfrijdende taxi in Singapore de weg op

Het gaat om een proef van het bedrijf NuTonomy, dat de test met zes autonome auto's uitvoert op een bedrijventerrein van zo'n zes vierkante kilometer in Singapore. Passagiers kunnen met een app een taxi oproepen voor een gratis ritje door het terrein. Het is voor het eerst dat passagiers met een autonome taxi de openbare weg op kunnen.
nuTonomy zelfrijdende auto
© nuTonomy
nuTonomy

Karl Iagnemma, directeur van NuTomony, zegt dat hij vooral wil uitvinden hoe mensen reageren op de nieuwe technologie. Ook worden de systemen achter de zelfrijdende auto 'getraind' door meer ritten te maken.

Twee type auto's

Bij de test worden twee type auto's gebruikt: een aangepaste versie van de elektrische Mitsubishi i-Miev en de Renault Zoe. NuTonomy verwacht dat zelfrijdende auto's er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat er drie keer zo weinig voertuigen op de Singaporese wegen rijden, omdat ze makkelijker kunnen worden gedeeld.

NuTonomy is een startup van oud-studenten van de Amerikaanse universiteit MIT. Het bedrijf haalde al bijna 20 miljoen dollar aan investeringen op, onder meer van de Singaporese overheid.

Andere proef

In Singapore start volgend jaar ook een test met zelfrijdende auto's van Delphi, een ander Amerikaans bedrijf dat zich hiermee bezighoudt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in