Beheer

Security

Eerste problemen met gestolen LinkedIn-logins

7 juni 2012
De eerste phishing e-mails die gebruik maken van de 6,5 miljoen gestolen wachtwoorden van LinkedIn, circuleren op internet. LinkedIn heeft inmiddels bevestigd dat de wachtwoorden zijn ontvreemd.
Gisteren werd duidelijk dat op een Russische hackerssite zo'n 6,5 miljoen versleutelde wachtwoorden waren gepubliceerd. Het gaat niet om een lijst met wachtwoorden in gewone tekst.

LinkedIn raadt iedere gebruiker van het zakelijk sociaal netwerk aan een nieuw wachtwoord te kiezen, net als op sites waarop hetzelfde wachtwoord is gebruikt. Het is niet aan te raden in te gaan op een e-mail met daarin een link naar de pagina om het LinkedIn wachtwoord te veranderen. Er zijn al verschillende meldingen dat dergelijke mails worden ingezet om mensen naar een malafide site te leiden.  

iOS-app is lek

De gestolen passwords zijn waarschijnlijk in handen gevallen van de hackers via de LinkedIn-app op iOS. Die blijkt onder meer gedetailleerde informatie uit de digitale agenda op de telefoon onversleuteld naar de LinkedIn-servers te sturen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.