Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste onderzeese kabel China-Taiwan

De 220 kilometer lange kabel moet in de toenemende vraag naar internetdiensten tussen de twee landen voorzien. Het contract dat de telecombedrijven ondertekenden, heeft omgerekend een geschatte waarde van 20 miljoen euro.
telefoon
© Pixabay
Pixabay

China beschouwt Taiwan als een opstandige provincie. De Chinese regering die in 1949 door de communisten werd afgezet, vluchtte naar het eiland en vestigde daar haar eigen staat. De telefoonkabel is de eerste kabel in zijn soort die tussen het eiland en het vasteland wordt uitgerold.

De aan te leggen kabel moet de stad Fuzhou op het Chinese vasteland verbinden met Tamshui, gelegen aan de noordkust van het eiland Taiwan. Bij het project zijn onder meer China Unicom (Hong Kong) en Chunghwa Telecom betrokken. Zij tekenden donderdag een contract met drie kleinere telecombedrijven. Naar verwachting sluiten zich nog twee andere Chinese telecombedrijven bij de overeenkomst aan.

De oppositie in het parlement van Taiwan sprak zich in november uit tegen de plannen, die zijn goedgekeurd door de toezichthouder NCC. Volgens de Democratische Progressieve Partij zou het kabelproject de nationale veiligheid van de eilandstaat kunnen bedreigen. Telecombedrijven uit de Chinese Volksrepubliek zouden via de kabel potentieel toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie, vreest de partij.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in