Eerste Center of Excellence voor IPv6

12 juli 2011
In de VS heeft de firma Infoblox een Center of Excellence voor IPv6 opgericht. Dit is het eerste in zijn soort en het is bedoeld om bedrijven te helpen om hun internet-presence zo goed mogelijk geschikt te maken voor het nieuwe protocol.

Vanuit het centrum kunnen bedrijven ondersteuning krijgen bij hun plannen voor IPv6. Het gaat dan om opleidingen, trainingen, voorbeeldprojecten en dergelijke. Ook zal het centrum een lijst met 'best practices' bijhouden.

Het centrum wordt ondersteund door een eigen adviesraad en daarin heeft sinds gisteren Owen DeLong zitting genomen. Hij is een IPv6 Evangelist die werkt bij de firma Hurricane Electric. De komende maanden zal de IPv6 CoE Technical Advisory Board verder worden uitgebreid met meer deskundigen.

Er is te weinig kennis
Enige tijd geleden is in de VS een marktonderzoek gehouden met als centrale vraag: "Hoe maakt u uw organisatie en de infrastructuur geschikt voor IPv6?" Uit de uitkomsten blijkt, dat bijna 80 procent van de ondervraagden behoefte heeft aan meer kennis over het onderwerp. Door het gebrek daaraan worden migratieprojecten te vaak uitgesteld. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.