Management

Netwerken
Qualcomm Snapdragon 8cx

Eerste 5G-chips op weg naar laptopproducenten

Onveilige openbare wifi-netwerken niet meer nodig.

© Qualcomm
26 februari 2019

Onveilige openbare wifi-netwerken niet meer nodig.

De eerste 5G-modemchips gaan nu in kleine hoeveelheden naar de hardwareproducenten, kondigde Qualcmm gisteren aan op het Mobile World Congress. Later dit jaar volgt massaproductie. De eerste 5G-laptops verschijnen begin 2020, bevestigt Lenovo. 

De Qualcomm Snapdragon 8cx-chip is speciaal ontwikkeld voor het 5G-gebruik van laptops. Dat verschilt van het gebruik in mobiele apparatuur zoals smartphones. Qualcomm verwacht dat in de nabije toekomst het gebruik van openbare wifi-netwerken niet meer nodig is.

De 5G-mogelijkheden moeten de aantrekkelijkheid van de Windows 10-laptops een nieuwe impuls geven. De nieuwe chip moet onder meer het energieverbruik van de communicatiefaciliteiten van de laptop verbeteren.

Over een jaar te koop

Johnson Jia, eindverantwoordelijk voor de consumer PCs en 'smart devices' bij  Lenovo, zei in de aankondiging van Qualcomm dat zijn bedrijf verwacht de eerste pc's met een 5G-modem begin volgend jaar beschikbaar te hebben. Deze pc's bieden naast 'allways-on connectiviteit' ook kunstmatige intelligentie.

Qualcomm verwacht dat in bedrijven besloten 5G-cellen worden opgezet waarbinnen veel veiliger kan worden gecommuniceerd dan over wifi.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.