Innovatie & Strategie

Personal Tech
Logitech Powerplay

Een muismat waar je wél wat aan hebt

Vroeger een hebbedingetje, nu zie je ze zelden meer. Maar Logitechs muismat kan dat veranderen.

13 juni 2017

Vroeger een hebbedingetje, nu zie je ze zelden meer. Maar Logitechs muismat kan dat veranderen.

Vroeger had je ze in alle soorten en maten: de muismat. Heel handig, toen de muis zijn input nog verzamelde met draaiende onderdelen. Maar eigenlijk nutteloos bij optische muizen. Logitech heeft een nieuwe toepassing voor de muismat die het laatste probleem met de muis oplost.

Je kent het wel. Je vergeet steeds je muis uit te zetten. En dan net op zo'n moment dat het je absoluut niet uitkomt, is de batterij leeg. Rommelen in laatjes, maar geen passende batterij in huis. Had je niet nog ergens een muis met snoer liggen? Maar waar?

Met de nieuwe muismat van Logitech gaat dat je niet meer gebeuren. Logitech heeft namelijk een systeem ontwikkeld waarin zijn muismat de muis draadloos oplaadt. Daarvoor heeft het zijn eigen systeem van draadloos opladen ontwikkeld, op basis van magnetische resonantie. Op zich is het een nadeel dat Logitech niet voor één van de standaarden op het gebied van draadloos opladen heeft gekozen. Maar het heeft daar wel een goede reden voor. De beschikbare systemen veronderstellen dat het op te laden apparaat op een vaste, nauw omschreven plaats gepositioneerd staan. En dat zou betekenen dat je de muis niet zou kunnen gebruiken tijdens het opladen. Het valt te billijken dat Logitech dat niet handig vond. In zijn implementatie van draadloos opladen, laadt de muis voortdurend op, waar-ie ook staat op de muismat.

Aan dat voordeel hangt wel een fors prijskaartje. De Powerplay-bundel kost in de VS 99 dollar. En dan heb je nog geen eens een muis. Voor die 99 dollar krijg je een een magnetische oplader in de vorm van een muismat met aansluitkabel op een USB-poort van je pc, twee oplegmatten met verschillende hardheid en een zogeheten Powerpuck, een magnetisch oplaadbare batterij die in de muis moet. Logitech heeft momenteel twee muizen beschikbaar waar die Powerpuck in past: de G703 van 99 dollar, en de G903 van 149 dollar. Bij dergelijke prijzen leent het systeem zich nog niet voor huis, tuin en keukengebruik. Daar richt Logitech zich gezien de naam van het product ook niet op. De doelgroep van dit product is de gamer. Maar als Logitech goedkopere varianten weet te ontwikkelen, beleeft de muismat wellicht toch nog een comeback.

Meer informatie over de ontwikkeling van het systeem vind je in onderstaande video:

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.