Overslaan en naar de inhoud gaan

eBay en PayPal beginnen aan grootscheepse reorganisatie

Gisteren zijn eBay en PayPal begonnen om het personeel te informeren welke banen wel en niet blijven bestaan meldt Re/code/. De Amerikaanse veilingsite eBay kondigde in januari aan dit kwartaal 2400 banen te zullen schrappen als gevolg van de geplande afsplitsing van betaaldienst PayPal in de tweede helft van dit jaar. Los van elkaar zouden de bedrijven beter in kunnen spelen op groeimogelijkheden in hun respectievelijke markten.
Paypal

Zowel sales- als technische banen geschrapt

Bij de reorganisatie wordt het personeelsbestand met circa 7 procent ingekrompen. Die operatie treft alle onderdelen van het bedrijf. Een bron verklaarde tegenover Re/code dat er in ieder geval banen verdwijnen bij de PayPal-divisie die ervoor moet zorgen dat restaurants en kleinere bedrijven in de retail PayPal als betaalmethode gaan accepteren. Het gaat om zowel sales- als technische banen.

Daarnaast wordt het onderdeel dat winkelbedrijven helpt op het gebied van internethandel - eBay Enterprise – nog eens kritisch doorgelicht. Zeker is wel dat de andere divisie – eBay Marketplaces – eveneens getroffen wordt door de reorganisatie. Er wordt verder gefluisterd dat PayPal zich weer hoofdzakelijk gaat focussen op web- en in-app betalingen, al wil het bedrijf hierover niets kwijt.

Tegenvallende omzet

Vorig kwartaal steeg de omzet van eBay met 9 procent naar 4,9 miljard dollar (4,2 miljard dollar). De nettowinst nam met 10 procent toe, tot 936 miljoen dollar. Het bedrijf voorspelde een omzet van 4,35 tot 4,45 miljard dollar in het lopende kwartaal. Dat was minder dan analisten hadden verwacht.

'Slechtst geleide bedrijf ooit'

eBay sloot vorige maand een overeenkomst met de activistische aandeelhouder Carl Icahn. De miljardair was vorig jaar een van de drijvende krachten achter de afsplitsing van PayPal. Hij noemde eBay vorig jaar 'het slechtst geleide bedrijf dat hij ooit heeft gezien'. Icahn krijgt een eigen vertegenwoordiger in het bestuur van eBay, waarvan bij de splitsing wordt bepaald bij welk bedrijf hij vervolgens bestuurder wordt, eBay of PayPal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in