Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
China vlag

Duitse automakers met HERE naar China

De Duitse automakers Audi, BMW en Daimler zetten met hun navigatiedienstverlener HERE voet aan de grond in China.

27 december 2016

De Duitse automakers Audi, BMW en Daimler zetten met hun navigatiedienstverlener HERE voet aan de grond in China.

De partijen maakten dinsdag bekend een belang van in totaal 10 procent van de voormalig Nokia-dochter over te doen aan een drietal Aziatische investeerders.

Het gaat om branchegenoot NavInfo, techbedrijf Tencent en staatsinvesteringsfonds Singapore GIC. Financiële details over de nieuwe samenwerking werden niet bekendgemaakt. De samenwerking met NavInfo moet ertoe leiden dat HERE in China wordt uitgerold.

Kaarten voor slimmere auto's

De Duitse automakers betaalden in augustus 2015 zo'n 2,6 miljard euro aan Nokia voor HERE. HERE is een belangrijke concurrent van TomTom op het gebied van digitale kaarten en navigatiesoftware. Met HERE kregen de bouwers van luxe auto's toegang tot de kaarten die nodig zijn om in de toekomst steeds slimmere auto's te kunnen bouwen, die deels zelfstandig kunnen rijden.

Open platform

De samenwerking tussen de Duitse automakers is enigszins ongewoon omdat ze elkaars grootste concurrenten zijn. Ze benadrukten dinsdag andermaal dat HERE als een 'open platform' opereert. Daarbij zoekt het drietal mogelijk meer partners om mee in zee te kunnen gaan.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.