Cloud
Dropbox integreert Google Suite

Dropbox haakt aan op Google Cloud

Google Docs direct vanuit Dropbox aan te maken.

© Dropbox, Google
6 maart 2018

Google Docs direct vanuit Dropbox aan te maken.

Dropbox is een samenwerking aangegaan met Google Cloud, terwijl het juist net een eigen cloudomgeving heeft opgetuigd. De nieuwe samenwerking is om Google Suite te integreren in Dropbox' opslagaanbod.

Het bedrijf, dat zich voorbereidt op een beursgang, kondigde vorige week aan dat zijn gebruikers straks Google Docs, Sheets en Slides direct vanuit Dropbox kunnen aanmaken, openen, wijzigen, opslaan en delen. Beheerders van Dropbox Business-accounts kunnen dit managen op dezelfde manier als andere data die is opgeslagen in de Dropbox-cloud. Het is echter nog niet bekend of die data dan op de eigen servers van Dropbox in de VS worden opgeslagen of bij Google in bijvoorbeeld Europa.

Hangouts Chat

De nieuwe cloudsamenwerking tussen Dropbox en Google gaat verder dan alleen de productiviteitsapplicaties van de Google Suite.  Ook meegenomen is Hangouts Chat, een alternatief voor direct messaging-platformen als Slack en Microsoft Teams. Deze chatdienst van Google is sinds vorige week uit bèta.

Het biedt ruimte voor grote groepen mensen, die met maximaal 8000 tegelijk in een chatroom aan een project kunnen werken. Links naar bestanden in Dropbox zijn binnenkort direct vanuit Hangouts Chat te verzenden, waarbij een preview vertoond wordt. Ook vanuit GMail kan worden gelinkt, waarbij gegevens te zien zijn over het tijdstip van aanmaken, de meest recente wijziging en de laatste keer dat het bestand is geopend.

Dropbox is van plan de integratie met Google Cloud in de loop van dit jaar uit te rollen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.