Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie IT’ers klagen Uber aan wegens discriminatie

Drie vrouwelijke IT’ers hebben Uber aangeklaagd. De drie – twee werken inmiddels ergens anders -beweren dat zij door middel van een lager salaris en andere werkomstandigheden zijn gediscrimineerd door het bedrijf.
rechtspraak

Persbureau Reuters meldt dat de 3 softwareontwikkelaars een rechtszaak zijn gestart tegen Uber bij het Superior Court in San Francisco. Het gaat om Ingrid Avendano, Roxana del Toro Lopez en Ana Medina.

Discriminatie op huidskleur en geslacht

De vrouwen met een latino-achtergrond zeggen dat Uber zowel op basis van geslacht als huidskleur discrimineert. Daardoor zouden zij zijn achtergesteld in salaris, andere arbeidsvoorwaarden en promoties. Avendano en Toro Lopez verlieten Uber deze zomer na een dienstverband van twee jaar. Medina zou nog wel voor het bedrijf werken.

De advocaat van de vrouwen stelt dat het beoordelingssysteem bij Uber niet gebaseerd is op geldige en betrouwbare metingen en dat mannen en blanke en Aziatische werknemers worden voorgetrokken ten opzichte van vrouwen, Latino’s en Afro-Amerikaans personeel.

Geen commentaar

Uber wilde niet reageren op de aanklacht. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app raakte de laatste tijd in opspraak door beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer. Nadat een vrouwelijke ex-medewerker in een blog had geklaagd over de seksistische cultuur bij Uber, liet het bedrijf een extern onderzoek uitvoeren. Uit het onderzoek kwamen maar liefst 47 aanbevelingen om de bedrijfscultuur te verbeteren.

Enkele grote investeerders namen het mede-oprichter Kalanick kwalijk dat hij de zaken bij het snelgroeiende bedrijf zo uit de hand had laten lopen. De reeks schandalen leidde uiteindelijk tot het aftreden van medeoprichter en CEO Travis Kalanick. De macht van de omstreden topman die nog altijd veel aandelen in Uber bezit is kort geleden flink ingeperkt.

De nieuwe topman Dara Khosrowshahi, die werd weggeplukt bij reisbedrijf Expedia, kreeg de opdracht schoon schip te maken bij Uber.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in