Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorstart gloort voor Nederlandse supercomputermaker

De in Schiphol-Rijk gevestigde Taurus Group BV neemt de boedel over van het failliet verklaarde ClusterVision. De bezittingen en het intellectueel eigendom van die Nederlandse maker van supercomputers gaat over naar de Europees gerichte B2B ICT-leverancier, die diverse dochterbedrijven in Nederland, België en Duitsland heeft. Voor ClusterVision wordt een nieuwe bedrijfsentiteit opgezet, met een kernteam van het oorspronkelijke bedrijf.
supercomputer
© ClusterVision
ClusterVision

Taurus Group kondigt deze aanwinst nu aan in een persbericht. De nieuwe eigenaar van ClusterVisions' assets, inclusief intellectual property voor het ontwerpen van supercomputers, zet de bedrijfsactiviteiten voort van het Nederlandse bedrijf dat begin dit jaar failliet is gegaan. Deze continuïteit omvat ook specifiek de ontwikkeling van TrinityX, een open source ecosysteem voor het beheren van clusters voor HPC-toepassingen (high-performance computing). Dit initiatief van ClusterVision omvat ook een bijbehorend portfolio aan supportdiensten.

Uitdijende HPC-markt

Het nieuw op te richten bedrijf valt onder de leiding van de oorspronkelijke oprichter van ClusterVision: Alex Ninaber. Die CEO/CTO spreekt zijn vertrouwen uit dat de nieuwe organisatie de zaken weer goed voor elkaar krijgt. Bestaande klanten van het ten onder gegane bedrijf zijn in goede handen bij Taurus Group, verzekert hij. De financiële kracht van het breed op ICT-diensten en -producten gerichte Taurus moet ClusterVision weer in oude glorie herstellen.

Het bedrijf ziet groei in de aanhoudende data-explosie en de toenemende behoefte aan analyse en analytics. De niche-markt van HPC wordt daarmee meer en meer een massamarkt, zo luidt de redenatie. De internationale 'wapenwedloop' op supercomputergebied, waar ook Europa zich in roert, plus de trend van machine learning verhoogt de behoefte aan krachtige, gedistribueerde systemen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in