Overslaan en naar de inhoud gaan

Documentaire over GraphQL-ontwikkelaars uitgebracht

Honeypot heeft tijdens de derde GraphQL Conferentie in Berlijn een documentaire uitgebracht over de zoektaal GraphQL. Het is de derde documentaire van het banenplatform voor developers over toonaangevende ontwikkelingen in de IT-wereld.
GraphQL

‘GraphQL: The Documentary’ is een 30 minuten durende film die aantoont hoe de creatie van drie ontwikkelaars in hoog tempo door de voltallige tech-industrie werd omarmd. GraphQL is een zoektaal die in 2012 door Facebook intern is ontwikkeld. Lee Byron, Nick Schrock en Dan Schafer ontwikkelden GraphQL, nadat bleek dat de mobiele website van Facebook niet naar wens werkte en de Facebook app niet met de destijds bestaande frameworks gebouwd kon worden.

Digitale tolk

In 2015 maakte Facebook de querytaal voor API’s openbaar beschikbaar. Doel is de interactie tussen gebruikers en servers flexibeler en sneller te maken. De open source taal wordt gebruikt om applicaties met elkaar te laten praten, ongeacht in welke taal die zijn geschreven. Daarnaast zorgt het voor een efficiënte interactie, waardoor de overdracht van data tot een minimum wordt beperkt.

Inmiddels is het een open source project dat niet meer weg te denken is uit het wereldwijde web. De taal wordt gedragen door de Linux Foundation met de steun van een coalitie aan toonaangevende bedrijven als Airbnb, New York Times, Mixcloud, KLM en Twitter. Adam Neary, softwareontwikkelaar bij Airbnb, heeft zich wel eens laten ontvallen dat zijn werkgever dankzij GraphQL “tien keer sneller kan ontwikkelen als in het verleden”.

De documentaire is hier te bekijken:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in