Loopbaan

Carriere
Digitalisering dwingt IT’er communicatief te zijn

Digitalisering dwingt IT’er communicatief te zijn

Nederlandse werkgevers zeer positief over de gevolgen van digitalisering op korte termijn.

© CC0 - Pixabay geralt
9 april 2018

Nederlandse werkgevers zeer positief over de gevolgen van digitalisering op korte termijn.

Als gevolg van verdere digitalisering worden communicatieve vaardigheden de komende jaren zeer belangrijk voor IT’ers. Dat komt omdat mensen die vormgeven aan digitalisering steeds meer in teams samenwerken.

Uit TheSkills Revolution 2.0, een wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup, blijkt dat werkgevers communiceren, problemen oplossen en samenwerken de drie belangrijkste vaardigheden vinden voor IT’ers. De uitzendorganisatie deed onderzoek naar de gevolgen van automatisering in het huidige digitale tijdperk onder 19.718 werkgevers, waaronder organisaties in Nederland. “Communicatieve vaardigheden zijn voornamelijk belangrijk voor IT-functies, omdat IT niet meer de geïsoleerde, op zichzelf staande afdeling is. Sterker nog, het is een kernafdeling die bestaat uit werknemers vanuit de gehele organisatie, verantwoordelijk voor de digitale transformatie”, zegt , Algemeen Directeur José Brenninkmeijer van ManpowerGroup Nederland.

Communiceren is daarnaast ook een van de vaardigheden die schaars is binnen de IT-functie, zeggen de werkgevers. Ook probleemoplossend vermogen en organiseren zijn twee schaarse soft skills binnen de automatisering.

Rooskleurig

Nederlandse werkgevers zien de toekomst qua digitalisering op korte termijn zeer rooskleurig in. Van Europese werkgevers behoren Nederlanders tot de meest positieve werkgevers als het gaat om de impact van technologie op het personeelsbestand de komende twee jaar. Werkgevers in ons land verwachten een groei van 26 procent van het personeelsbestand als gevolg van digitalisering.

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers denken dat digitalisering op korte termijn juist meer werkgelegenheid biedt. Administratieve functies zullen de komende twee jaar het sterkst afnemen vanwege de groeiende impact van automatisering (-7 procent), verwachten de werkgevers. Van het aantal IT-functies (+9 procent) wordt een flinke stijging vewacht.

De groei van IT-functies komt vooral omdat bedrijven investeren in digitale vaardigheden, zeggen de onderzoekers. “We zien dat routinematig werk met weinig toegevoegde waarde voor klanten het grootste risico loopt om geautomatiseerd te worden. In de huidige wereld die steeds verder digitaliseert, groeit de macht van consumenten en daarmee de waarde die bedrijven hechten aan service en bijvoorbeeld snelle bezorging bij online verkoop”, zegt Brenninkmeijer.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
2
Reacties
Henk van Boeijen 12 april 2018 23:45

Dit is een verhaal dat we inmiddels al jaren horen. Niet vreemd ook dat we dit uit de mond van een recruiter horen: je geeft eigenlijk niet meer dan een samenvatting van de wensen van je klanten en zoekt daarmee de publiciteit, al is het maar via een persberichtje. Heb je ten minste weer even exposure gecreëerd.

Ondertussen weten wij als professionals in de IT allang dat het een ware kunst is om voldoende technisch talent van enig inhoudelijk niveau in huis te halen. Die soft skills zijn mooi, maar als je daar óók nog eens kritisch op moet gaan selecteren, houd je geen CV meer over om uit te kiezen. De schaarste wordt alleen maar groter. Niet alleen neemt de totale code-zee voortdurend toe (die moet toch ook beheerd en onderhouden worden), ook wordt cybersecurity een steeds groter issue. Cobolprogrammatuur op het mainframe was nog redelijk overzichtelijk. Het huidige IT-landschap is onvergelijkbaar veelvormiger, veranderlijker en complexer. Dat stelt nòg meer eisen aan de technici die daarmee moeten werken.

En dan komt ene mw. Brenninkmeijer met het gratuite verhaal over de zo belangrijke soft skills. Zij demonstreert hiermee alleen maar dat ze geen enkele voeling heeft met de IT-werkvloer, maar slechts de wensen van de klant echoot, die zoals gewoonlijk hun weerslag krijgen in de bekende vlotte vacaturebeschrijvingen met dezelfde jeukwoorden die in het verhaal hierboven gedebiteerd worden.

itismeguys 09 april 2018 21:11

Als wij dergelijke HR bedrijven hun gang laten gaan, zijn wij straks allemaal robots met dezelfde soft skills, wat saai.
Hitler wilde ooit de arier creeren, als je deze bedrijven niet afremt, krijg je hetzelfde probleem.
Zij hebben maar 1 belang met dit artikel en dat is zaaien, om straks geld te kunnen oogsten.
Gelukkig kan nagenoeg ieder mens communiceren, even los vd kwaliteit, want daar zegt men in het artikel niets over.
STOP eens met dat stomme competentie gedoe en ga werkelijk iets toevoegen aan het leven (van anderen), daar word de wereld beter van.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.