Overslaan en naar de inhoud gaan

Dienstverlener voegt cyberverzekering standaard toe

Service provider Intermax breidt de dienstverlening uit met een geïntegreerde cyberverzekering. Samen met verzekeringsadviseur Meeùs biedt het bedrijf klanten een verzekering waardoor ze, wanneer zij hun IT outsourcen, eenvoudig en automatisch verzekerd zijn tegen de gevolgen van cybercrime. De verzekering wordt een vast onderdeel van de dienstverlening. Het bedrijf zegt de eerste service provider te zijn die dit aanbiedt.
cybercrime tekst
© Pixabay
Pixabay

Volgens een woordvoerder van het bedrijf waren klanten voorheen niet verzekerd tegen een datalek of de gevolgen daarvan. Die verzekering moesten ze zelf afsluiten en ook in de voorwaarden was het niet geregeld, omdat de klant van Intermax eigenaar is van de data. Daarom kwamen kosten voortkomend uit een datalek in het verleden voor rekening van de klant. 

De verzekering nu dekt schades voortvloeiende uit data die in beheer zijn bij Intermax, de kosten voor first incident response en de aansprakelijkheid van derden als gevolg van een onverhoopt incident, bijvoorbeeld een datalek. Ook boetes die voortkomen uit een datalek zijn verzekerd.

Ontzorgen

“We willen dat onze klanten zich geen zorgen maken over hun IT, daar zijn wij voor. Mocht een klant onverhoopt toch te maken krijgen met een incident, dan zijn de risico’s gedekt en doen we er alles aan om de oorspronkelijke situatie zo snel mogelijk te herstellen. Dit is cruciaal voor elke organisatie, zeker nu de AVG in mei van kracht wordt", zegt Ludo Baauw, oprichter en algemeen directeur van Intermax Cloudsourcing. Hij vindt dat de dienstverlening die hoort bij het uitbesteden van IT naar de cloud altijd inclusief verzekering moet zijn. "Daarom betalen wij de premie van deze verzekering voor onze klanten. Vergelijk het met een leaseauto; gaat de auto stuk, dan krijg je vervangend vervoer. Op precies dezelfde manier moet IT ook altijd doorgaan.” Volgens een woordvoerder wordt de dienstverlening voor de klant niet duurder. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in