Management

Infrastructuur
Henk Kamp

Dienst ICT Uitvoering groeit te hard

DICTU heeft tijd nodig om groei te absorberen

Minister van Economische Zaken Henk Kamp © CC0 Rijksoverheid
31 januari 2017

DICTU heeft tijd nodig om groei te absorberen

Het ministerie van EZ gaat de komende twee jaar terughoudend om met verdere groei van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU).

Minister Kamp schrijft dat de organisatie de afgelopen jaren sterk gegroeid is en dat DICTU nu de tijd nodig heeft om deze groei te ‘absorberen’.

Kamp meldt dat in een brief namens het ministerie van Economische Zaken, over de beleidsprioriteiten en de bijbehorende uitdagingen op het gebied van Informatie en ICT.

DICTU is de vaste ICT-dienstverlener van het rijk en rijksbreed aangewezen als Shared Service Organisatie voor bedrijfsprocessen van onder meer inspecties, subsidies en registers. Ook buiten het ministerie van EZ om maken diverse inspecties en diensten gebruik van DICTU, dat zowel in aantal klanten als medewerkers gegroeid is.

DICTU heeft volgens Kamp een grote rol bij het mede mogelijk maken van de strategische veranderingen bij zijn klanten. Daarnaast is de organisatie ook belangrijk bij vernieuwingen, met name bij de transitie naar een cloud-omgeving. ‘DICTU is van strategisch belang, omdat zij de ICT voor de primaire bedrijfsprocessen beheert en meedenkt over ICT-vraagstukken bij de strategische vernieuwingen in de uitvoering.'

Met uitbreidingen van het opdrachtenpakket wordt de komende twee jaren terughoudend omgegaan. Dit geldt ook met de groei van het aantal klanten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.