Overslaan en naar de inhoud gaan

Dertig ICT-bedrijven sluiten convenant met Fontys Hogeschool ICT

Het gaat onder meer om Accenture Technology Solutions, Atos Origin, Getronics PinkRoccade, InfoSupport, Logica, Simac en Sogeti, maar ook om minder 'grote' namen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Bij Fontys Hogeschool ICT studeren jaarlijks ruim driehonderdvijftig ICT'ers af. Voor de regio is dit veel te weinig.

De hogeschool wil dit aantal met vijftig procent verhogen door de instroom te vergroten en de uitval te beperken. Voor het realiseren van deze ambitie gaat de hogeschool intensief samenwerken met ruim dertig ict-bedrijven, maar ook met het regionale voortgezet onderwijs, ROC’s en de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is het de bedoeling dat het ICT-onderwijs een betere afspiegeling wordt van methoden en technieken die in het bedrijfsleven worden toegepast. De bedrijven worden zogezegd ‘Partner in Education’. De samenwerking omvat een periode van vier jaar.

Met elk bedrijf zijn concrete afspraken gemaakt die ook vastgelegd zijn in een convenant. Zo zijn er bijvoorbeeld afspraken gemaakt over het beschikbaar stellen van expertise, medeverantwoordelijk zijn voor een onderwijsblok van tien weken, de adoptie van een 'state of the art' ICT-laboratorium, excursies en uitwisseling van docenten en medewerkers van de bedrijven en het organiseren van activiteiten ter oriëntering voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

In mei 2008 zal Fontys Hogeschool ICT het convenant met nog een tiental andere partners tekenen, waaronder Achmea/Interpolis, CZ, Ericsson, Imtech, Philips Healthcare, Océ en TomTom. Bij aanvang van het studiejaar 2008-2009 werkt Fontys Hogeschool ICT op deze wijze met minimaal dertig ‘Partners in Education’ samen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in