Overslaan en naar de inhoud gaan

Demon Internet om zeep in GB

De Britse telecomprovider Vodafone doekt zijn internetaanbod Demon Broadband op. Die klassieke merknaam was één van de eerste internetaanbieders voor gewone gebruikers en telt nu in Groot-Brittannië nog zo'n 15.000 zakelijke klanten. Deze worden overgeheveld naar het reguliere Vodafone-aanbod.
Vodafone

Het einde van Demon is door Vodafone bevestigd tegenover de Britse ICT-nieuwssite The Register. Die heeft zo'n tweeënhalf jaar terug al verslag gedaan van Vodafones schrappen van zijn gratis maildienst onder de Demon-naam. Klanten kregen toen de keuze van overstappen naar een betaalde dienst, of verlies van hun maildienst bij de Britse telco.

Einde van internetoertijd

Gebruikers die nog internettoegang afnemen onder het Demon-label worden nu overgezet naar de modernere Vodafone-breedbanddiensten. Deze migratie moet in de komende twee maanden plaatsvinden, waarbij Vodafone nog een uitloopmogelijkheid hanteert voor lastige operaties. De klassieke internetprovider Demon is via een reeks van overnames door telkens grotere telecombedrijven uiteindelijk in handen gekomen van Vodafone, die 'de grootste vis' bleek te zijn in Groot-Brittannië.

In Nederland is Demon zo'n twaalfënhalf jaar geleden overgenomen door KPN. Dat voormalige staatsbedrijf heeft toen de nieuwe aanwinst ondergebracht bij XS4ALL, wat het in 1998 al had overgenomen. Laatstgenoemde is één van de eerste ISP's voor gewone gebruikers in Nederland en wordt nu door KPN als merknaam uitgefaseerd. Dit heeft tot ongenoegen en zorgen geleid onder trouwe klanten van die oer-ISP.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in