Overslaan en naar de inhoud gaan

Dell verzamelt 24,4 miljard dollar voor bod op Dell

Michael Dell heeft voor het realiseren van de overname de handen ineengeslagen met investeringsmaatschappij Silver Lake. Dell en Silver Lake bieden 13,65 dollar per aandeel in contanten. Daarmee wordt de onderneming gewaardeerd op 24,4 miljard dollar. De slotkoers, gisteren, van het aandeel Dell was 13,27 dollar.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Om de overname te financieren, wordt onder meer gebruikgemaakt van een lening van 2 miljard dollar van softwaregigant Microsoft. Michael Dell zelf heeft nog een belang van 15,7 procent in Dell, ter waarde van 3,8 miljard dollar. Silver Lake Partners heeft naar verluidt 15 miljard dollar aan risicokapitaal verzameld. Ook een viertal banken draagt bij aan de financiering van het bod

Michael Dell denkt dat zijn bedrijf in private handen, en met de steun van een op technologie gerichte investeerder, beter in staat is zijn strategie voor de lange termijn uit te voeren. De overname opent een nieuw hoofdstuk voor Dell, zei hij in een toelichting.

De raad van directeuren van Dell heeft het bod nog niet geaccepteerd. Hij heeft een periode van 45 dagen bedongen om te onderzoeken of er een superieur alternatief voor het bod van Dell c.s. te krijgen is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in