Loopbaan

Carriere
Mark Loman

De carrière van.... Mark Loman

HitmanPro-bedenker is bezeten van de jacht op cybercriminelen

Mark Loman © De Beeldredaktie ,  Eric Brinkhorst
16 juni 2017

Een ontwikkelaar is hij niet. En nee, hij is eigenlijk ook niet een baas. Wat hij dan wel is? Helemaal bezeten van de jacht op cybercriminelen – hij wil ze met zijn producten te slim af zijn. In combinatie met de ontwikkelkwaliteiten van zijn mede-oprichters leverde dat het antimalwareproduct HitmanPro op waarvan de technologie zo goed werkte dat men in de rij stond om hen over te nemen.

Loman kon na zijn MTS-opleiding Energie Besturingstechnologie onmiddellijk aan de slag bij Holec Projects in Hengelo. Daar werkte hij mee aan de ontwikkeling van treinen voor de NS. Toen er een baan vrijkwam op de IT-helpdesk stapte hij over, want zijn broer en hij waren al vanaf hun vroege jeugd in de weer met computers als de Commodore 64 en de Atari. “Superleuk was dat.”

Na het faillissement en de doorstart van Holec kwam hij terecht op de IT-afdeling van Strukton, dat een deel van Holec had overgenomen. “Elke maandagochtend kreeg ik een stapel systemen die met van alles besmet waren. Ik moest die dan met omslachtig werkende tools schoonmaken. Je klikte je wezenloos. Op een gegeven moment vroeg de tuinman van een vriend me om ook zijn systeem schoon te maken. Om veilig zijn computer te gebruiken, zou hij met veel tools tegelijk moeten werken en dat was gewoon te complex voor hem. Dus maakte ik een AutoIT-scriptje dat die tools aan elkaar koppelde en ze automatisch het werk liet doen. Toen ik op de wc zat, heb ik de naam HitmanPro ervoor bedacht.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Inloggen

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!