Overslaan en naar de inhoud gaan

De 5 meest gewilde security skills

Inmiddels is al 10 procent van IT-functies in het securitydomein. Maar aan welke beveiligers is nu de grootste behoefte? Nieuwssite darkreading.com kwam tot de volgende top 5.

1. Threat intelligence/SOC-experts

Er is een sterk groeiende vraag naar mensen die de ontwikkeling en functionaliteit van een intern SOC (Security Operations Center) kunnen leiden. SOC’s zijn wel grotendeels uitbesteed, maar steeds meer organisaties halen of houden onderdelen hiervan in eigen huis. Dat gaat onder meer om de anaytische werkzaamheden. In die SOC’s worden incident response, threat intelligence en informatiebeveiliging gecombineerd tot handelingsscenario’s.

2. Ontwikkelaars van beveiligingssoftware en beveiligingsinfrastructuren

Bedrijven bouwen technologieën voor eigen gebruik of voor de verkoop. Maar daarvoor hebben ze medewerkers nodig met ervaring in software- en infrastructuurontwikkeling. De combinatie van kennis over beveiligingssoftware en infrastructuren is zeer moeilijk te vinden.

3. Cloud-beveiligingsspecialisten

Software en hardware worden steeds meer in de cloud gezet – of dat nu public, private of hybride clouds zijn. Er is een schrijnend gebrek aan mensen met kennis van cloudbeveiliging of hoe beveiliging opgezet moet worden voor een overstap naar de cloud.

4. Cybersecurity/IT-auditors

Een combinatie van IT-beveiligingskennis en bijvoorbeeld financiële kennis of ervaring in de zorg wordt steeds gewilder. Wie echter kennis en ervaring als auditor heeft én als beveiliger wordt door recruiters helemaal met open armen binnengehaald.

5. Big data-analytici

Analyses kunnen maken op basis van big data is in vrijwel alle onderdelen van de IT een zeer gewilde kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor IT-security. En dan het liefst met kennis van Python, maar wie handig is met Hadoop en MongoDB kan ook op een warm welkom rekenen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in