Beheer

Security
DigiD

Ddos-aanval nekt DigiD

De beveiligde inlog van de overheid - DigiD - kampt voor de tweede keer in 24 uur met een storingen.

31 juli 2018

De beveiligde inlog van de overheid - DigiD - kampt voor de tweede keer in 24 uur met een storingen.

DigiD - het systeem voor een digitale handtekening dat is ontwikkeld door de Nederlandse overheid - heeft te maken met een Ddos-aanval.

De storingen als gevolg van de aanval begonnen kort voor 14:00 vanmiddag. Een groot aantal overheidsgerelateerde websites is daardoor beperkt bereikbaar, meldt Logius, het onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat DigiD verzorgt.

Volgens de website Allestoringen.nl kwamen de eerste meldingen binnen rond 14:52. Uit de reacties op die site blijkt dat de dienstverlening gisterenavond ook al geruime tijd last had van een storing. Het is onduidelijk of het toen ook om een Ddos-aanval ging of dat het een technische storing betrof.

Onder meer op de website van de RDW, de studiefinanciering, de Belastingdienst en Mijnoverheid is het niet of beperkt mogelijk om in te loggen.

Gisteren startte de problemen rond 15:00 en piekten in het begin van de avond. Na 21:00 was de situatie onder controle.

UPDATE: Gisterenmiddag meldde Logius dat de Ddos-aanval bleef voortduren, maar door tegenmaatregelen geen last meer veroorzaakte. Rond 17:00 nam echter het aantal klachten op allestoringen.nl opnieuw fors toe en hield aan tot middernacht.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
puk 01 augustus 2018 14:43

DDos-aanval is één woord!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.