zonnecellen

Datacentrum Previder haalt energie uit de zon

Eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen

14 oktober 2016

Eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, gaat zijn datacenter voeden met een eigen zonnepark. Daarvoor is een dakoppervlak van 5300 vierkante meter nu voorzien van zonnepanelen.

Previder is hiermee het eerste datacenter in Nederland dat op grote schaal zonnepanelen inzet. Het bedrijf realiseert met de bouw een forse besparing op de energiekosten en draagt bovendien een steentje bij aan het milieu.

De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op het dak van het gebouw direct naast één van de twee datacenters van het bedrijf. De panelen leveren stroom voor het datacenter, die hierdoor niet meer ingekocht hoeft te worden bij een energieleverancier. Met de bouw van het zonnepark is bovendien de eigen groene stroom-propositie in de markt versterkt. Klanten die diensten afnemen bij Previder kunnen aantonen dat zij gekozen hebben voor een duurzaam datacenter.

“In 2020 zal de dataconsumptie in de wereld exponentieel zijn toegenomen door de ontwikkelingen in de telecomindustrie, de hogere beschikbare bandbreedtes en de verbeterde kwaliteit van devices. Om ervoor te zorgen dat stroom zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt, moeten datacenterleveranciers zwaar inzetten op duurzaamheid”, aldus Eric Vredeveldt, directeur datacenters bij Previder.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.