Management

Zakelijke software

Databases: SQL Server loopt uit

6 september 2013

Steeds meer klanten voor SQL Server

Het percentage vestigingen dat gebruikmaakt van SQL Server is ook het afgelopen jaar weer gestegen, met maar liefst 5 procentpunten. Het aandeel bedrijfsvestigingen dat Microsofts database inzet, is in zeven jaar tijd anderhalf maal zo groot geworden.

Oracle blijft op afstand tweede; het aandeel van de vestigingen dat zijn databases Oracle en MySQL gebruikt, blijft min of meer stabiel. IBM, Progress en Sybase zien hun klantenkring al geruime tijd licht teruglopen.

 

IBM en Oracle verliezen terrein in hun bastion

SQL Server wint snel terrein bij de multinationals. Oracle en IBM verloren daar het afgelopen jaar in een verrassend tempo marktaandeel. Oracle verliest ook fors marktaandeel aan SQL Server bij de overheid. Overall zijn twee op de drie geïnstalleerde databases SQL Servers, en één op de zes Oracle-databases. 4 procent van de geïnstalleerde databases is van IBM, 6 procent is MySQL en 8 procent overige.

 

Steeds vaker buitenshuis

Vorig jaar leek de conclusie gerechtvaardigd dat organisaties niet al te happig zijn op het buiten de deur verwerken van gegevens. Maar die terughoudendheid is een stuk verminderd. Het percentage vestigingen dat zijn database op de computers van een dienstverlener laat draaien, is fors gestegen. Het ligt nu zo’n 70 procent hoger dan vorig jaar.

 

Bron: Computer Profile

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!