Management

Zakelijke software

Databases: een handvol leveranciers

7 september 2012

SQL Server loopt uit

Het aantal vestigingen dat één of meer SQL Server-databases in gebruik heeft, blijft stijgen. In 2006 gaf 48 procent van de bedrijfsvestigingen aan klant van Microsoft te zijn; medio 2012 bedraagt dit percentage een kleine 64. Daarmee loopt SQL Server steeds verder weg van zijn concurrenten.


 

Niet alle branches delen ­dezelfde voorkeuren

Ook naar aantal geïnstalleerde DBMS-systemen domineert SQL Server de markt. Maar concurrenten zijn bij bedrijven die op wereldschaal opereren en in de publieke sector meer dan gemiddeld in trek. Bij Nederlandse overheidsinstellingen is Oracle zelfs marktleider, met 41 procent. Microsoft zit Oracle daar met 38 procent wel op de hielen. En bij onderwijsinstellingen en instellingen uit de gezondheidszorg is Microsoft weer het best vertegenwoordigd met een aandeel van circa 67 procent in beide branches. MySQL, voortaan ook in het portfolio van Oracle, kent één branche met een duidelijk bovengemiddeld aandeel, namelijk het onderwijs. Hier is 14 procent van de DBMS-oplossingen een MySQL-toepassing.


 

Meestal intern

Bedrijven zijn niet al te happig op het buiten de deur verwerken van mogelijk gevoelige gegevens. Die beduchtheid is terug te zien in het percentage bedrijven dat zijn database op de computers van een dienstverlener laat draaien. Opmerkelijk genoeg durft men dat in de gezondheidszorg relatief vaak wel aan. Ook in de sector IT, telecom en nutsbedrijven komt dit vaker voor dan het gemiddelde van 7 procent.


 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!