Overslaan en naar de inhoud gaan

Data 100 miljoen Quora-gebruikers op straat na hack

Bij een hack van de systemen van vraag- en antwoordwebsite Quora zijn de gebruikersgegevens van zo’n 100 miljoen gebruikers in handen gekomen van derden. De hack werd vrijdag ontdekt, zo maakte het bedrijf vannacht bekend. Volgens het bedrijf wordt er hard gewerkt aan identificatie van de hackers, en heeft het inmiddels maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.
inloggen op de laptop

In een blogpost gaat Quora uitgebreid in op de hack, waarbij het bedrijf aangeeft inmiddels een toonaangevend digitaal forensisch en beveiligingsbedrijf in de arm te hebben genomen. Welke firma dit is, wordt vooralsnog niet onthuld. Daarnaast zijn de autoriteiten inmiddels op de hoogte gesteld door de vraag- en antwoorddienst.

De hackers hebben zich volgens Quora toegang verschaft tot accountinformatie, zoals naam, mailadres, (gehashte) wachtwoorden en gegevens uit gekoppelde netwerken wanneer gebruikers Quora daar in het verleden toegang toe hebben verleend. Ook zouden alle privéberichten die gebruikers hebben verstuurd of ontvangen in handen zijn gekomen van de hackers, net als alle publieke acties van gebruikers zoals reacties, vragen en opmerkingen.

Urgentie

De website merkt op dat de meerderheid van deze data al openbaar was, maar benadrukt de urgentie van het vrijkomen van de accountgegevens van gebruikers. Quora is benadeelde gebruikers nu actief aan het benaderen en heeft uit voorzorg alle wachtwoorden van gebruikers gereset. Ook werkt het bedrijf aan beveiligingsverbeteringen, terwijl het tegelijkertijd aangeeft dat het denkt de oorzaak van het slagen van de hack te hebben gevonden en verholpen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in