Overslaan en naar de inhoud gaan

Daimler slikt sjoemelsoftwareboete

Autoconcern Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, heeft een boete van 870 miljoen euro gekregen voor het dieselschandaal. Het Openbaar Ministerie in Stuttgart verwijt het bedrijf nalatig te zijn geweest met controleprocessen.
auto
© Daimler
Daimler

Daimler is een van de autofabrikanten die extra onder een vergrootglas liggen sinds in 2015 aan het licht kwam dat Volkswagen op grote schaal geknoeid heeft met uitstootgegevens. De autofabrikant heeft software gebruikt die speciaal was ontwikkeld om te kunnen detecteren wanneer de wagen werd getest, om dan de uitstoot te verlagen. Daarmee léken de auto's te voldoen aan milieunormen, terwijl dat dus niet zo was.

Verdachte testgegevens

Aanklagers vonden bij Daimler in totaal 684.000 auto's die niet volledig voldeden aan de regels wat betreft uitstoot van schadelijke gassen. Het autobedrijf gaat niet in beroep tegen de nu opgelegde geldstraf. Het concern, dat eerder al met winstwaarschuwingen kwam, houdt daarbij vast aan zijn huidige financiële prognoses voor dit jaar. De automaker moest een paar maanden terug ook al honderdduizenden auto's terug naar de garage roepen vanwege verdachte testgegevens van de wagens.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in