Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 levert staatssecretaris digitalisering in nieuwe kabinet

D66 gaat in het nieuwe kabinet de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering leveren. Onder meer Kees Verhoeven, Marietje Schaake en Franc Weerwind gelden in de wandelgangen als kanshebbers. Verhoeven heeft echter al meermaals aangegeven geen interesse te hebben in de functie.
Torentje Den Haag
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Twee ‘nieuwe’ zaken die het kabinet wil gaan uitvoeren zijn onder meer de speciale belasting op digitale diensten en de komst van een toezichthouder op algoritmen die gaat controleren op transparantie, discriminatie en willekeur.

Het vierde kabinet-Rutte, dat naar verwachting op 10 januari op het bordes staan, schrijft NOS. Uit berichten van verschillende media blijkt dat justitieminister Ferd Grapperhaus bezig aan zijn laatste dagen in de landelijke politiek. Hij gaf in gesprek met de Telegraaf aan dat er nog veel werk logt op het gebied van bijvoorbeeld cybersecurity. Het CDA zal niet opnieuw de minister van Justitie en Veiligheid leveren. Die post gaat naar de VVD.

'Digitalisering belangrijk'

Nederland is niet het eerste land met een staatssecretaris voor digitalisering. In buurland België heeft het kabinet ook een staatssecretaris voor Digitalisering: Mathieu Michel. In een interview met AG Connect in juni dit jaar stelde Michel nog dat ook Nederland baat kan hebben bij een minister van Digitale Zaken.

"Ik laat Nederland hier natuurlijk zelf over beslissen. Maar ik denk dat het voor alle organisaties en instellingen belangrijk is om digitalisering op het hoogste niveau te plaatsen. Dat is belangrijk, want digitalisering is overal."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in