Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyberveilig Nederland presenteert hulpmiddel voor inkoop securitytesten

Het belang van securitytests wordt met iedere succesvolle hack of aanval duidelijker. Maar er zijn veel verschillende soorten cybersecuritytests, ieder met een eigen doel. Om bedrijven beter te helpen bij het bepalen welke tests zij nodig hebben en welke bij hun organisaties passen, heeft brancheorganisatie Cyberveilig Nederland de Buyers guide securitytesten gepubliceerd.
Security check
© Pixabay License/CC0
Pixabay License/CC0

De Buyers guide securitytesten (pdf) is een gratis te downloaden document, waarmee Cyberveilig Nederland inzicht biedt in wat verschillende securitytesten inhouden en hoe ze zich tot elkaar verhouden. "Met deze informatie hopen we dat organisaties een specifiekere uitvraag kunnen doen in de markt als zij behoefte hebben aan een securitytest", aldus de organisatie in een aankondiging.

In het document staan definities van verschillende diensten en mogelijkheden, evenals uitleg over wat een securitytest is en welke randvoorwaarden er zijn. Ook is er een schema opgesteld waarmee duidelijk wordt welke test voor welk doeleinde ingezet kan worden. Organisaties kunnen aan de hand van deze informatie niet alleen scherper kiezen wat bij hen past, maar ook offertes beter met elkaar vergelijken, stelt Cyberveilig Nederland. 

Vooralsnog is het document alleen in het Nederlands beschikbaar. Op korte termijn moet ook een Engelstalige versie volgen, al is nog onduidelijk wanneer dat precies is. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in