Overslaan en naar de inhoud gaan

'Cultuurverandering nodig in de cloud'

Volgens het IDC-onderzoek vormen de komende 24 maanden een keerpunt voor de adoptie van cloud computing in Europa. Zo zal 1 op de 3 bedrijven cloud computing dit jaar als essentieel onderdeel van hun IT-strategie gaan zien. IDC verwacht dat de commerciële uitgaven aan publieke cloud-diensten in EMEA stijgen naar 18,8 miljard dollar in 2014.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Hindernissen in de organisatie
De adoptie van cloud computing als een reëel alternatief voor het IT-delivery-model kan alleen worden bereikt als de technologische en interne organisatorische barrières worden overwonnen, waarschuwt de studie. De meeste twijfels over de technologie voor de private cloud zijn al verdwenen en steeds minder organisaties maken zich zorgen over beveiliging, prestaties en beschikbaarheid - de belangrijkste vereisten voor publieke cloud-adoptie. In plaats daarvan zijn het problemen binnen de organisatie die de adoptie tegenhouden.

Het whitepaper beschrijft deze interne hindernissen, die variëren van:

  • psychologische barrières door de wetenschap dat gegevens en applicaties fysiek ergens anders verblijven;
  • de vervaging van de rol van de infrastructuur- en applicatiebeheerders wat mogelijk leidt tot verzet binnen de IT-afdeling;
  • de druk die CIO's en IT-personeel voelen om IT-diensten te leveren die net zo effectief en kostenefficiënt zijn als die van externe dienstverleners.

Cultuurverandering net zo belangrijk als technologie
"De technologische barrières voor de cloud, waarbij IT als een dienst wordt geleverd, zijn daadwerkelijk aan het verdwijnen, maar dit is slechts de eerste stap richting de cloud voor de meeste organisaties", aldus Fredrik Sjöstedt, Director, Product & Solutions, EMEA van VMware. "We weten dat we organisaties moeten helpen hun denken over IT te veranderen. Het transformeren van de cultuur is net zo belangrijk als de implementatie van de technologie."

Het white paper is te downloaden en gaat over de hindernissen die IT-afdelingen en CIO's moeten nemen. Daarnaast geeft het CIO's advies over de stappen die zij moeten nemen bij het uitbreiden van hun virtualisatiestrategie en -planning voor een hybride cloud-omgeving. Deze stappen omvatten:

  • kijken naar de gehele IT-infrastructuur om te zien wat de voordelen en de mogelijke negatieve effecten van de technologie zijn;
  • een juiste timing;
  • zorgvuldige planning;
  • de rollen van het IT-personeel ontwikkelen.

"Nu de cloud geleidelijk aan terrein wint in Europa, is het belangrijk dat CIO's de mentaliteit binnen de IT-afdeling veranderen zodat deze past bij de nieuwe rollen van het IT-personeel en skills die ze nodig hebben," zegt Chris Ingle, Associate Vice President, Research & Consulting, SIS Group bij IDC. "Het goede nieuws is dat er enkele zeer eenvoudige en praktische stappen zijn die CIO's kunnen nemen om hun reis naar de cloud zo soepel en effectief mogelijk te laten verlopen."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in