Overslaan en naar de inhoud gaan

Cryptovalutaverliezers opgeroepen tot Nvidia-aanklacht

Investeerders die meer dan een ton hebben verloren aan Nvidia's daling op de aandelenbeurs, worden opgeroepen om deel te nemen aan een rechtszaak. Het gaat dan om een zogeheten class action zaak waarbij een hele klasse van getroffen personen wordt vertegenwoordigt. De crux is het financieel pijnlijke verschil tussen Nvidia's prognose van groei en de harde realiteit van krimp.
Nvidia-logo
© Nvidia
Nvidia

GPU-fabrikant Nvidia heeft net als concurrent AMD de vraag naar grafische processors flink zien groeien door de populariteit van cryptovaluta. Het zogeheten ontginnen van deze virtuele betalingsmiddelen gebeurt het beste op krachtige videokaarten, die door hun gespecialiseerde aard efficiënter zijn in het doorrekenen van de onderliggende hashing-algoritmes. Terwijl Nvidia de recente dalingen in cryptovaluta niet heeft kunnen voorkomen, heeft het wel positieve mededelingen gedaan over zijn vermogen om marktbewegingen te doorstaan.

Misser of misleiding?

Het instorten van de vraag naar krachtige GPU's voor cryptovaluta heeft zowel de omzetprognoses van Nvidia als ook de beurskoers van het bedrijf harde klappen gegeven. Advocatenfirma Schall Law in Californië roept investeerders op om contact op te nemen voor het aanspannen van een rechtszaak, meldt HotHardware. De claim luidt dat Nvidia's management onjuiste en misleidende verklaringen richting de markt heeft gedaan.

Deze verklaringen zijn dan de sussende mededelingen dat de chipfabrikant goede grip heeft op zijn reseller-kanaal, dat het goed inzicht in de GPU-markt heeft, en dat de vraag vanuit gamers de neergang vanuit cryptovaluta-miners zou opvangen. De gamingmarkt heeft geruime tijd flinke last gehad van de cryptovaluta-hype doordat de vraag naar GPU's groot was wat de prijzen heeft opgejaagd én wat voor tekorten heeft gezorgd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in