Innovatie & Strategie

Blockchain
Nvidia

Cryptovalutaverliezers opgeroepen tot Nvidia-aanklacht

Het instorten van cryptovaluta en daarmee de neergang van Nvidia's beurskoers dreigt een klasserechtszaak op te leveren.

Nvidia logo (zonder naam) © Nvidia
7 januari 2019

Het instorten van cryptovaluta en daarmee de neergang van Nvidia's beurskoers dreigt een klasserechtszaak op te leveren.

Investeerders die meer dan een ton hebben verloren aan Nvidia's daling op de aandelenbeurs, worden opgeroepen om deel te nemen aan een rechtszaak. Het gaat dan om een zogeheten class action zaak waarbij een hele klasse van getroffen personen wordt vertegenwoordigt. De crux is het financieel pijnlijke verschil tussen Nvidia's prognose van groei en de harde realiteit van krimp.

GPU-fabrikant Nvidia heeft net als concurrent AMD de vraag naar grafische processors flink zien groeien door de populariteit van cryptovaluta. Het zogeheten ontginnen van deze virtuele betalingsmiddelen gebeurt het beste op krachtige videokaarten, die door hun gespecialiseerde aard efficiënter zijn in het doorrekenen van de onderliggende hashing-algoritmes. Terwijl Nvidia de recente dalingen in cryptovaluta niet heeft kunnen voorkomen, heeft het wel positieve mededelingen gedaan over zijn vermogen om marktbewegingen te doorstaan.

Misser of misleiding?

Het instorten van de vraag naar krachtige GPU's voor cryptovaluta heeft zowel de omzetprognoses van Nvidia als ook de beurskoers van het bedrijf harde klappen gegeven. Advocatenfirma Schall Law in Californië roept investeerders op om contact op te nemen voor het aanspannen van een rechtszaak, meldt HotHardware. De claim luidt dat Nvidia's management onjuiste en misleidende verklaringen richting de markt heeft gedaan.

Deze verklaringen zijn dan de sussende mededelingen dat de chipfabrikant goede grip heeft op zijn reseller-kanaal, dat het goed inzicht in de GPU-markt heeft, en dat de vraag vanuit gamers de neergang vanuit cryptovaluta-miners zou opvangen. De gamingmarkt heeft geruime tijd flinke last gehad van de cryptovaluta-hype doordat de vraag naar GPU's groot was wat de prijzen heeft opgejaagd én wat voor tekorten heeft gezorgd.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Kitty 07 januari 2019 14:08

Je zet je geld om in monopoliegeld en als het later waardeloos blijkt probeer je je verlies gecompenseerd wilt? De mensen boven in de piramide zijn allang weg met hun winst!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.