Overslaan en naar de inhoud gaan

Coosto breidt naar 150 talen uit

Hierdoor gaat Coosto de concurrentie aan met Salesforce.com, marktleider in klantenrelatiebeheer. De spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven bestaat 5 jaar en telt inmiddels 80 personeelsleden. Coosto heeft onder meer Samsung, Microsoft, T-Mobile, ANWB en TUI als klant.
social media online
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Lokaal aan te passen

Toine Verheul, directeur en medeoprichter van Coosto stelt dat de stap is ingegeven door gebruikers. “We bedienen veel multinationals in Nederland en zij gaven aan ons product graag wereldwijd te willen gebruiken. Zij hebben vaak een specifieke positionering per land of taal. Dat vraagt om een oplossing die internationaal in te zetten, maar lokaal aan te passen is.”

Naast informatie uit social media als Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram bevat Coosto nu ook data uit internationale reviewsites, communities zoals Reddit en grote Russische en Aziatische sociale netwerken. “Doordat we onze data de afgelopen vier jaar enorm hebben uitgebreid zijn wereldwijde social media analyses mogelijk, net als webcare en het publiceren van berichten”, licht Verheul toe.

Trends signaleren

Klanten hebben naast real-time resultaten de mogelijkheid in de miljarden documenten terug te zoeken en zo trends te signaleren. De software van Coosto helpt communicatieprofessionals om hun merkreputatie te peilen, klantenservicemanagers hun online klantcontact te verbeteren en marketingmanagers om het effect van social media campagnes te meten en optimaliseren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in