Overslaan en naar de inhoud gaan

Contactloos betalen nog niet populair

Van alle PIN-betalingen in de maand augustus werd slechts 3,8 procent afgerekend met de relatief nieuwe mogelijkheid van contactloos betalen. De cijfers werden opgevraagd door Business News Radio (BNR) bij de Betaalvereniging Nederland.
chipkaart
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Contactloos betalen bestaat inmiddels krap anderhalf jaar in Nederland. In augustus 2014 werden een half miljoen betalingen contactloos gedaan, nu een jaar later is dat aantal vertwintigvoudigd tot 10 miljoen. Op een totaal aantal PIN-betalingen van 263 miljoen is dat niets. Nu kan niet elke PIN-betaling contactloos worden afgehandeld. Klanten kunnen kleine bedragen tot 25 euro afrekenen door hun PIN-pas tegen de terminal te houden. Wanneer het bedrag van 50 euro op een dag wordt overschreden vraagt de terminal opnieuw om de PIN-code.

Onveiligheid hoeft geen belemmering te zijn

De Betaalvereniging Nederland heeft geen uitleg gegeven voor het geringe gebruik van het contactloos betalen. Mensen kunnen gewoon nog niet bekend zijn met de mogelijkheid of het contactloos betalen onveilig vinden. Dat laatste argument snijdt volgens een woordvoerder van ING geen hout. Betaalterminals zijn allemaal geregistreerd, waardoor het voor criminelen minder aantrekkelijk is. Bovendien - mocht er sprake zijn van misbruik - vergoedt de bank het afgeboekte bedrag, tenzij de paseigenaar onzorgvuldig is geweest, bijvoorbeeld door de verloren of gestolen pas niet te blokkeren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in