Overslaan en naar de inhoud gaan

Codaisseur biedt gratis programmeer-traineeships

Tijdens een intensieve training van twee maanden worden de geselecteerde trainees klaargestoomd voor een carrière als ontwikkelaar onder leiding van ervaren programmeurs. Vervolgens gaan zij voor twee jaar als trainee aan de slag bij tech-bedrijven. Door middel van on-the-job training en verdere opleiding door Codaisseur groeien de trainees binnen twee jaar uit tot ervaren software-ontwikkelaars.
Programmeerschema
© Shutterstock
Shutterstock

De opleidingskosten worden gedragen door de tech-bedrijven en startups waar de trainees aan de slag gaan. Bij aanvang betalen de trainees alleen een eigen bijdrage van 750 euro.

Eerste twee groepen al van start

De eerste groep trainees is in februari begonnen. Begin april is de volgende groep van start gegaan. Elke twee maanden begint een nieuwe lichting van 20 trainees. Op 16 April wordt het scholarship programma gepresenteerd tijdens een Taste of Code workshop in Amsterdam.

Door sponsor Le Comptoir de l’Innovation kan Codaisseur 45 trainees gratis laten deelnemen aan hun traineeships. Le Comptoir de l’Innovation wordt financieel gesteund door de JP Morgan Chase Foundation.

Op zoek naar twintigers

Om aanspraak te kunnen maken op het scholarship dient een trainee tussen de 20 en 30 jaar oud te zijn. Door jong tech-talent en de tech-industrie bij elkaar te brengen beogen de partijen werkloosheid tegen te gaan en technologische ontwikkeling te stimuleren.

Wouter de Vos van Codaisseur: "Er is een enorm tekort aan software engineers, geschikte kandidaten zitten zonder werk of hebben een tekort aan e-skills die passen bij de huidige markt. Wij lossen dit probleem op. We veranderen de manier waarop bedrijven hun tech-team vormen door betaalbaar, geschikt en beschikbaar talent aan te bieden. Op deze manier kunnen bedrijven zich bezig houden met hun core business."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in