Management

Cloud

Cloud: minder cruciale onderdelen eerst

16 april 2015

Back-up en opslag meest populair

Facilitaire voorzieningen zoals back-up en opslag worden het vaakst door organisaties uit de cloud betrokken. Ook voor de desktopapplicaties en mail is de cloudroute inmiddels veelgebruikt. Organisaties zien nog het minst in het in de cloud zetten van hun ontwikkelplatform. Ook met het buiten de deur zetten van hun servers zijn ze relatief voorzichtig.

 

Dienstverleners lopen voorop met bedrijfsapplicaties

Gemiddeld draait een kwart van de vestigingen bedrijfsapplicaties in de cloud. Maar de adoptie verloopt in verschillende branches op geheel eigen wijze. Overige dienstverlening loopt voorop. Ook in de zakelijke en financiële dienstverlening durft men het bovengemiddeld aan om bedrijfsapplicaties in de cloud te draaien, net als in de zorg en bij de overheid. Handel & horeca en de bouw zijn duidelijk wat behoudender op dit punt.

 

Servercapaciteit vaak nog in huis

Niet meer dan 1 op de 5 vestigingen huurt servercapaciteit in de cloud. Maar ook hier zijn de verschillen tussen branches groot, en het zijn wederom de dienstverleners die vooroplopen bij de adoptie van verwerkingskracht uit de cloud. Met name handel & horeca (opnieuw) en industrie zijn er nog wars van.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!