Development

Netwerken
David Goeckeler

Cisco stelt meer API's beschikbaar aan ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen nu ook aan de gang met het bouwen van applicaties bovenop DNA Center.

David Goeckeler © Cisco
15 juni 2018

Ontwikkelaars kunnen nu ook aan de gang met het bouwen van applicaties bovenop DNA Center.

In totaal krijgen ontwikkelaars wel 100 API's tot hun beschikking en verschillende software development kits, zei David Goeckeler, general manager networking en beveiliging van Cisco tijdens de gebruikersconferentie Cisco Live! deze week in Orlando.

DNA ( Digital Network Architecture ) Center is Cisco's spin in het web bij het automatiseren van taken in het netwerk. Het is het controlecentrum van Cisco's strategie om te komen tot wat het bedrijf 'intent based' networking noemt. Het idee daarachter is dat je als gebruiker formuleert wat wil dat het netwerk kan. Een set geautomatiseerde bouwblokken regelt dat dan ook aan de achterkant.

Netwerken worden in toenemende mate complexer doordat er - onder meer door de komst van het Internet of Things - steeds meer apparaten op worden aangesloten. De beste manier om dat veilig te doen is zo slim mogelijke segmentatie in het netwerk aan te brengen. Daarmee neemt echter ook de complexiteit sterk toe en dus de omvang van het takenpakket van de netwerkbeheerders. Door automatisering van repetitieve taken en het automatisch signaleren van afwijkend gedrag op het netwerk moet DNA Center dat takenpakket verlichten.

Inhaken op community

Centraal in de intent based networking-strategie, die Cisco ongeveer een jaar geleden introduceerde, staat de Catalyst 9000-serie switches. Volgens het bedrijf hebben inmiddels zo'n 5800 klanten die apparatuur gekocht. 

Nu Cisco de API's op DNA Center beschikbaar stelt, haakt het bedrijf in op de innovatiekracht van de opensource-gemeenschap en partners om slimme toevoegingen te bouwen binnen dit concept van intent based networking. Cisco praat daarbij nadrukkelijk met concurrenten zoals IBM, HP Enterprise en Juniper om te zorgen dat ook niet Cisco-apparatuur in de nieuwe architectuur kan worden opgenomen.

 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.