Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco schrapt 500 banen

Cisco heeft bevestigd dat 500 arbeidsplaatsen verdwijnen, maar wil niet zeggen waar precies. Volgens een woordvoerster voert het bedrijf een 'beperkte herstructurering' door, zoals wel vaker gebeurt. Ze voegde eraan toe dat het om minder dan 1 procent van het totale personeelsbestand wereldwijd gaat. Er staan nu zo'n 73.000 mensen bij Cisco op de loonlijst.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het Amerikaanse vakblad Network World maakte als eerste melding van de ontslagen. Nieuwssite AllThingsD, onderdeel van The Wall Street Journal, kreeg daarna officieel bevestiging van Cisco.

Overname door VMware zou slecht vallen bij Cisco

Anonieme ingewijden zeggen dat de alliantie van Cisco met EMC, die samen zakelijke initiatieven voor datacenters ontplooien, door de ontslagronde worden getroffen. Network World ziet een verband met de recente overname van virtualisatiespecialist Nicira door VMware. De acquisitie zou de verhoudingen tussen EMC en Cisco hebben verzuurd. EMC heeft een meerderheidsbelang in VMware.

Netwerktrends raken verkoop routers en switches

Cisco wil niet op de achtergronden van de ontslagronde ingaan. Duidelijk is wel dat het bedrijf de bakens moet verzetten onder invloed van recente trends als 'software-defined networking' (SDN) en cloud computing.

Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor Cisco's traditionele bolwerk, de verkoop van routers en switches. Analisten van investeringsmaatschappij FBR Capital bijvoorbeeld verwachten dat het aantal verkochte poorten in routers en switches de komende 1,5 tot 3 jaar met meer dan 40 procent zal krimpen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in