CIO vindt eigen ICT-organisatie innovatief

6 november 2012
Ruim de helft van de ICT-verantwoordelijken vindt de eigen ICT-organisatie innovatief. Daarbij is het realiseren van een grotere betrouwbaarheid het belangrijkste doel van innovatie.

Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van ASP4all onder 67 hoofden ICT, algemeen directeuren en CIO’s. 51 procent van hen vindt de eigen ICT-organisatie innovatief en 82 procent vindt de ketenpartners innovatief, wat twee derde erg belangrijk vindt.

Betrouwbaarheid omhoog

Met innoveren wil men vooral een grotere betrouwbaarheid bereiken. Kostenverlagingen  komen voor innovatieve ICT-organisaties pas op de 4e plaats. Voor de ICT-organisaties die niet als innovatief beschouwd worden door hun bazen, en dat geldt nog altijd voor 48 procent, komt de verlaging van kosten op een gedeelde eerste plaats, samen met vergroten van de betrouwbaarheid.

De ICT-organisaties die zichzelf als innoverend zien hebben vaker SMART-doelen geformuleerd en werken vaker met KPI’s. Ook vinden ze dat ze beter in staat zijn wensen op het gebied van IT te vertalen naar oplossingen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.