Overslaan en naar de inhoud gaan

Chrome-updateritme flink opgeschroefd

Google gaat het uitbrengen van nieuwe versie van Chrome aanzienlijk versnellen. In plaats van eens in de zes weken een update - met tussendoor soms een kleine patch - komt er vanaf het derde kwartaal van dit jaar elke vier weken een nieuwe versie van de browser uit.
Chaplin Modern Times
© CC0 - Wikipedia
CC0 - Wikipedia

Als reden voor de versnelling geeft Alex Mineer - technical program manager van Google Chrome Operations - in een blog aan dat dit een beter ritme is voor testprocedures en uitrolschema's.

Voor wie dit schema echt te dol wordt - beheerders willen graag even nieuwe versies testen op of ze niet toevallig storingen opleveren voor interne webapplicaties -  komt er ook een nieuwe 'extended stable version'. Deze versie krijgt elke acht weken een cumulatieve update met elke twee weken een patchronde om eventuele kwetsbaarheden af te dichten.

Belangrijke softwareleveranciers hebben elk hun eigen ritme voor het uitbrengen van software-updates en -patches. Mozilla houdt voor Firefox een schema van één keer per maand aan. Microsoft brengt in principe elke zes weken een nieuwe versie van de Edge-browser uit maar komt elke maand met beveiligingsupdates. Apple heeft voor Safari helemaal geen vast ritme voor beveiligings- en featureupdates.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in