Overslaan en naar de inhoud gaan

Chrome frustreert webdevelopers met 'never slow mode'

Google werkt aan een 'never slow mode' die de Chrome-browser sneller moet maken. De modus beperkt webcontent op diverse manieren en dat is tegen het zere been van developers.
Chrome computers
© Google
Google

De 'never slow mode' wordt ontwikkeld door het Chrome-team, zo ontdekte Chrome Story. Hoe deze modus precies werkt is nog onduidelijk, want de feature is alleen beschikbaar voor Google-medewerkers. Voor de changelog met de veranderingen en een ontwerp-document geldt hetzelfde. De wijzigingen die wél openbaar te vinden zijn, maken duidelijk dat Google veel moeite steekt in Chrome's prestatieverbeteringen. Niet door de browser te optimaliseren, maar door webdevelopers te beperken. 

Beperkingen voor web developers

Javascripts mogen in de 'never slow mode' niet meer voor onbepaalde tijd draaien, bijvoorbeeld. Daarnaast gaat de browser dataplafonds instellen en mogen scripts niet meer 'document.write() gebruiken. Die laatste feature wordt vooral door scripts ingezet om dynamisch HTML (soms inclusief embedded Javascript en CSS) te sturen.

De scripts mogen ook niet meer tegelijkertijd XMLHttpRequests versturen om data van en naar servers te halen en te sturen. Een belangrijke verandering, want het tegelijk sturen en ontvangen van data maakt een pagina gevoelsmatig langzamer omdat de browser geen andere scripts kan draaien tot de XMLHttpsRequests zijn afgerond. 

Prototype wordt verder ontwikkeld

Volgens Arstechnica gaan de bovengenoemde beperkingen grote gevolgen hebben voor het functioneren van bestaande webpagina's. De technieuwssite stipt aan dat de huidige versie van de 'never slow mode' een prototype is. Het ligt daarom voor de hand dat Google de modus de komende tijd verder gaat ontwikkelen. Wanneer en in welke vorm de verbeteringen (of anders gezegd, beperkingen voor websites) worden doorgevoerd in de openbare Chrome-versie, is nog onduidelijk. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in