Development

Software-ontwikkeling
Google Chrome apparaten

Chrome frustreert webdevelopers met 'never slow mode'

Google wil Chrome sneller maken en test verschillende veranderingen.

© Google
7 februari 2019

Google wil Chrome sneller maken en test verschillende veranderingen.

Google werkt aan een 'never slow mode' die de Chrome-browser sneller moet maken. De modus beperkt webcontent op diverse manieren en dat is tegen het zere been van developers.

De 'never slow mode' wordt ontwikkeld door het Chrome-team, zo ontdekte Chrome Story. Hoe deze modus precies werkt is nog onduidelijk, want de feature is alleen beschikbaar voor Google-medewerkers. Voor de changelog met de veranderingen en een ontwerp-document geldt hetzelfde. De wijzigingen die wél openbaar te vinden zijn, maken duidelijk dat Google veel moeite steekt in Chrome's prestatieverbeteringen. Niet door de browser te optimaliseren, maar door webdevelopers te beperken. 

Beperkingen voor web developers

Javascripts mogen in de 'never slow mode' niet meer voor onbepaalde tijd draaien, bijvoorbeeld. Daarnaast gaat de browser dataplafonds instellen en mogen scripts niet meer 'document.write() gebruiken. Die laatste feature wordt vooral door scripts ingezet om dynamisch HTML (soms inclusief embedded Javascript en CSS) te sturen.

De scripts mogen ook niet meer tegelijkertijd XMLHttpRequests versturen om data van en naar servers te halen en te sturen. Een belangrijke verandering, want het tegelijk sturen en ontvangen van data maakt een pagina gevoelsmatig langzamer omdat de browser geen andere scripts kan draaien tot de XMLHttpsRequests zijn afgerond. 

Prototype wordt verder ontwikkeld

Volgens Arstechnica gaan de bovengenoemde beperkingen grote gevolgen hebben voor het functioneren van bestaande webpagina's. De technieuwssite stipt aan dat de huidige versie van de 'never slow mode' een prototype is. Het ligt daarom voor de hand dat Google de modus de komende tijd verder gaat ontwikkelen. Wanneer en in welke vorm de verbeteringen (of anders gezegd, beperkingen voor websites) worden doorgevoerd in de openbare Chrome-versie, is nog onduidelijk. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
gerard meij 08 februari 2019 13:00

Voor ontwikkelaars en webdevelloppers is het zeer nuttige informatie dit te weten dus het is te hopen dat webwinkels en webdevellopment ea softwarer bedrijven dit ook te weten komen

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.