Overslaan en naar de inhoud gaan

CEO Spotify gaat door het stof vanwege privacyrel

Ek legt uit dat het probleem zit in de communicatie rond de nieuwe voorwaarden. Spotify dwingt met de nieuwe voorwaarden af dat gebruikers de streaming-audiodienst toegang geven tot contacten en foto's. Het is nooit de bedoeling geweest die bestanden te gebruiken zonder de eigenaar van de smartphone om toestemming te vragen, verzekert Ek. Spotify wil de informatie gebruiken om de ervaring met de app te verrijken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Zo is toegang tot de foto's nodig om een plaatje te plaatsen bij de profielen van vrienden in de app. De app krijgt ook mogelijkheden om nieuwe vrienden uit te nodigen door de contactendatabase te benaderen.

Verder wil Spotify gebruik maken van voice control om het mogelijk te maken gesproken commando's aan de app te geven, bijvoorbeeld om snel een nummer over te slaan. Ek verzekertdat er niets veranderd aan de manier waarop Spotify gegevens deelt met derden. In sommig gevallen is het delen van sommige informatie nodig, bijvoorbeeld wanneer gebruikers hun Spotify-abonnement afsluiten via hun internetaanbieder. Dan moeten abonnementsgegevens worden gedeeld. Maar verder deelt Spotify alleen geanonimiseerde gegevens voor marketing- en advertentiedoeleinden zoa dat eerder ook al gebeurde.

De aankondiging van de nieuwe voorwaarden was vorige week voor velen aanleiding openlijk melding te maken dat zij Spotify verder niet meer zouden gebruiken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in