CDA klaagt bij Kroes over WK op internet

24 juni 2010
Veel Nederlanders op vakantie of aan het werk in het buitenland kunnen de WK-beelden van de NOS niet zien via internet of terugkijk-sites omdat afspraken over auteursrechten dat verhinderen. CDA-Europarlementsleden willen dat EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) optreedt.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange kreeg vorig jaar van de Europese Commissie de toezegging dat men naar dit probleem ging kijken. "Inmiddels zijn we een jaar verder, is er nog niets gebeurd en zit de Europese sportliefhebber met de gebakken peren", zegt ze. "Dit past niet meer in de 21e eeuw."

Omroepen zoals de NOS hebben van de FIFA alleen uitzendrechten gekregen voor televisie en internet op hun eigen grondgebied. CDA'er Lambert van Nistelrooij wil van Kroes weten of hier sprake is van ongeoorloofde beperking van concurrentie. Als omroepen zo hun eigen monopolie beschermen, meent hij dat Europa kan optreden.

De Europarlementariërs eisen van de Europese Commissie dat het probleem is opgelost voor het Europees Kampioenschap Voetbal in 2012.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.