Carrousel

8 april 2011

Reden?
Het is een nieuwe uitdaging, na zes jaar general manager te zijn geweest van de Wireless Solutions-divisie. Ik ben nu verantwoordelijk voor drie verschillende divisies. Ik hield van mijn baan als general manager, maar toen deze mogelijkheid zich voordeed heb ik hem aangegrepen.

Hoe verliep die benoeming?
Het bestuur vroeg me. Ik heb een gesprek gehad met de voorzitter van de raad van bestuur, er met mijn vrouw over gesproken, er een paar nachtjes over geslapen en heb ja gezegd. Toen hebben we nog wat gediscussieerd en werd ik benoemd.

Waarom jij?
Ik werkte al bij het bedrijf, ken het goed en heb de Wireless Solutions-divisie goed ontwikkeld. Ik zat al zes jaar in de executive board, ken de raad van bestuur, de strategie, de mensen van de andere divisies dus ik was bijna een natuurlijke keuze. Iemand van buiten had eerst alles en iedereen moeten leren kennen en dat kost tijd.

Bevalt het?
Zeer goed. Het is heel anders dan mijn vorige baan. Het is altijd leuk om nieuwe bedrijfstakken te leren kennen met andere uitdagingen en mogelijkheden.

Wat is je belangrijkste taak?
Ik ben verantwoordelijk voor het operationeel management en de rapportage aan het bestuur. Bedrijven gaan vaak over technologie en kapitaal, maar uiteindelijk zijn de mensen het belangrijkst dus ik heb eerst veel gereisd om de mensen te leren kennen op alle bedrijfslocaties.

Wat is de grootste uitdaging?
Om de Ascom Group winstgevend te laten groeien, organisch en via acquisities.

Wat is het grootste voordeel van je nieuwe baan?
Het is een grotere uitdaging omdat je meer aspecten en parameters moet overwegen om goede beslissingen te kunnen nemen. Daarbij is het bredere spectrum het grootste voordeel.

Nadelen?
Ik sta minder dicht bij de klant dan in mijn vorige baan. En ik sta juist graag dicht bij de klant, de markt en de verkoop-afdeling om erachter te komen wat de wensen zijn en hoe we die het beste kunnen bevredigen. Daar zal ik aan moeten wennen.

Wat mis je het meest aan je oude baan?
Ik doe mijn oude baan nog. Dus misschien mis ik het meest mijn opvolger die ik nog steeds zoek voor die plek.

Wat zijn je beste kwaliteiten?
Ik kan snel diepgaand begrip ontwikkelen van een bedrijf, de kansen en uitdagingen en dan overeenstemming bereiken met de mensen over hoe we het bedrijf verder kunnen krijgen. Ik ben niet zo goed in details en dat is soms lastig, want hoe meer details je kent, hoe beter je een probleem kunt aanpakken.

Hoeveel uren maak je?
Ik rijd om kwart voor zeven ’s ochtends thuis weg en begin onderweg te telefoneren. Om half zeven ’s avonds verlaat ik het kantoor om thuis te eten en daarna zit ik nog ongeveer een uur achter mijn computer. Op reis maak ik langere dagen want dan begin ik met ontbijt-meetings en ga door tot en met zakelijke diners. Ik probeer zo veel mogelijk thuis te zijn met eten. Dat lukt meestal en dan kan ik mijn vierjarige zoon Lukas naar bed brengen. Mijn vrouw Elizabeth begrijpt dat ik geen negen-tot-vijfbaan heb en steunt me enorm. Lukas wil het liefst dat ik er de hele dag voor hem ben. In de weekenden ben ik helemaal van hem dus dat gaat goed.

Tijd voor hobbies?
Ik ga drie keer per week ’s ochtends vroeg een halfuur joggen. Eens per jaar maak ik een motorreis met een groep vrienden, dat is altijd heel leuk. En met het gezin gaan we in de weekeinden vaak naar onze kleine hut in de bergen. Daar leer ik Lukas skiën. Je kunt er goed bijkomen en dat is nodig, anders kun je niet goed werken.

Waar woon je?
In Steinhausen, Zwitserland. Het kantoor in Dübendorf is ongeveer 35 minuten rijden, met files een uur. Dat geeft niets, want ik zit toch te bellen in de auto. Meestal rijd ik voor de spits, anders pak ik de trein. Ik rijd een BMW 5-serie Touring. Die is lekker ruim achterin.

Carrièredoel?
Ik wil graag de Ascom Group op een goede manier laten groeien en klaarstomen voor de toekomst. Als dat lukt voor mijn pensioen ben ik heel blij.

Arina Rengelink heeft haar post als Public Relations & Communication-manager bij ICT Automatisering verruild voor de baan van manager Marketing en Communicatie bij MoxX-Mobility, dat op afstand mobiele ICT beheert voor klanten.

Aanbieder van bedrijfskritische IT-outsourcingdiensten, Schuberg Philis, heeft Maarten Kalff benoemd tot customer operations manager. Hij stuurt het team aan dat verantwoordelijk is voor de bedrijfskritische applicaties en de onderliggende IT-infrastructuur van Eneco Energy Trade, het handelsbedrijf van Eneco Energie. Kalff werkte hiervoor onder meer als director Financial Services bij Interxion en als programmamanager bij Optiver.

  • Nico van der Baaren is de nieuwe senior Avaya-engineer bij @voicetec, expert in klantinteractietoepassingen via webselfservice, chat, telefonie, social media of e-mail. Van der Baaren gaat zich ook met presales bezighouden.
  • Alcatel-Lucent Enterprise heeft het Beneluxteam uitgebreid met drie personen. De leverancier van spraak, data- en videocommunicatieoplossingen maakte Maud Holvast als country salesdirector en managementteamlid verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten rond businesspartners en eindgebruikers in Nederland. Holvast was bij hetzelfde bedrijf salesmanager Operators en later manager Channel Sales Nederland. Ada Knol en Ben Boek zijn aangesteld als Channel Sales-manager. Knol is bij het Alcatel-Lucent-onderdeel Genesys verantwoordelijk voor bestaande partners en het aantrekken van nieuwe. Daarnaast zal zij het Genesys-portfolio verder ontwikkelen. Knol werkte hiervoor als accountmanager bij Sun Microsystems. Boek gaat zich bezighouden met het mkb- en relatieverkoopsegment van Getronics. Hij was sales director bij MCXess.
  • Tele2 Nederland heeft met Günther Vogelpoel een nieuwe market area director West-Europa en CEO gevonden. Hij werkte al twaalf jaar bij het bedrijf, onder meer als directeur consumentenmarkt Nederland. Vanaf 1 mei zal Vogelpoel Tele2 leiden met een focus op groei en winstgevendheid, vooral door operational excellence en loyale klanten.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!