Overslaan en naar de inhoud gaan

Capgemini claimt recept voor versneld innoveren

De term 'Exchange' verwijst naar een vertrek waarin klanten kennismaken met opkomende technologieën en ermee kunnen experimenteren. Daarnaast worden disruptieve scenario's waarmee klanten rekening hebben te houden nagespeeld. Het AIE biedt daarnaast toegang tot een ecosysteem van innovatiepartners en een framework met bewezen instrumenten om disrupties op een gestructureerde wijze te verkennen.
Innovatie
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Op dit moment heeft Capgemini 9 van dergelijke `innovatieruimtes' in Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië en er zijn plannen om dit aantal nog dit jaar verder uit te breiden.

Digitale transformatie

Via het AIE netwerk ondersteunt Capgemini bedrijven om van innovatie hun kerncompetentie te maken en opkomende technologieen te doorgronden en toe te passen, zoals het Internet of Things, Insights & Data, Cloud, Cybersecurity en andere IT innovaties die digitale transformatie mogelijk maken. Elke innovatieruimte richt zich daarbij op specifieke sector- en procesexpertise van de belangrijkste industrie in de regio. Zo is Capgemini 's Exchange in Muenchen bijvoorbeeld de thuisbasis voor uitgebreide automotive Applied Innovation specialiteiten.

San Francisco

De knoop in Capgemini's AIE netwerk is de nieuwe Exchange in San Francisco, die vandaag wordt geopend. Andere innovatieruimtes bevinden zich in Parijs, Lille, Toulouse, Londen, Utrecht, Mumbai en Melbourne. Gespecialiseerd in co-innovatie met gevestigde hi-tec brands en startups zoals Iterate Studio en MaRS Discovery District biedt AIE toegang tot het uitgebreide bedrijvenportfolio van venture capital en private equity bedrijven, zodat kruisbestuiving kan plaatsvinden met de enorme diversiteit aan industriespecifieke innovatie die aanwezig is in Silicon Valley.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in