Overslaan en naar de inhoud gaan

Britten willen Kaspersky ook niet meer

Het Britse National Cyber Security Centre waarschuwt Britse overheidsorganisaties geen Russische antivirusproducten te gebruiken voor kritieke systemen.
Kaspersky lab.
© Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Kaspersky Lab, dat van dit verbod zwaar te lijden kan krijgen, ontwikkelt samen met het agentschap een systeem om zijn producten te laten testen voor gebruik in Groot-Brittannië.

De waarschuwing van het Britse NCSC betreft vooral systemen die data bevatten die als ze in handen van de Russische overheid zouden vallen, de nationale veiligheid van Groot-Brittannië zouden kunnen schaden.

Eerder dit jaar besloot de Amerikaanse overheid ook al het gebruik van de beveiligingssoftware van Kaspersky in overheidsnetwerken te verbieden. Reden is dat men zich grote zorgen maakt over mogelijke banden van het beveiligingsbedrijf met de Russische overheid. Kaspersky op zijn beurt ontkent die banden in alle toonaarden. Het bedrijf meent dat het als zondebok wordt gebruikt in de oplopende spanningen tussen de VS en Rusland.

De Britse overheid zal nu samen met Kaspersky een systeem opzetten waarmee “wij en anderen onafhankelijk kunnen verifiëren of de software veilig gebruikt kan worden door Britse overheidsorganisaties.”

Kaspersky heeft wereldwijd 400 miljoen gebruikers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in