Overslaan en naar de inhoud gaan

Britten klaar voor inhaalslag breedband

BT maakte vrijdag melding van een technologische doorbraak die het telecombedrijf inzet om de ultrasnelle verbindingen mogelijk te maken.

Groot-Brittannië heeft jarenlang achtergelopen in Europa bij de uitrol van breedbandnetwerken op basis van een glasvezelinfrastructuur. Inmiddels heeft BT echter veel geïnvesteerd in glasvezel naar de verdeelkasten op straatniveau. Met een 'fiber overlay'-technologie wil BT de capaciteit nu tot in alle woningen en bedrijfspanden beschikbaar maken. BT stelt de infrastructuur ook open voor andere telecombedrijven om hun diensten over aan te bieden.

Kern van het netwerk opgewaardeerd

Ook de huishoudens die niet kiezen voor de snelste variant kunnen door een opwaardering van het glasvezeltransport naar de straatkast een verdubbeling van de maximum downloadsnelheid naar 80 Mbps tegemoet zien.

De eerste tests met de nieuwe technologie in Cornwall zijn onlangs afgerond. Nu volgen nog een grootschaliger tests voordat BT in het voorjaar van 2013 de dienstverlening commercieel gaat aanbieden.

BT zet met dit initiatief een grote stap richting een realisatie van de ambities van het Britse kabinet, dat wil dat in 2015 90 procent van de Britse huishoudens en bedrijven toegang heeft tot 'superfast broadband'.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in