Overslaan en naar de inhoud gaan

Britse toezichthouder moet Giphy-overname Meta opnieuw beoordelen

De Britse markttoezichthouder CMA moet van de rechter opnieuw kijken naar de overname van gifjesplatform Giphy door Meta, het moederbedrijf van Facebook. Er missen bij de beoordeling belangrijke documenten, zo meldde Bloomberg maandag.
Hamer rechter
© Shutterstock
Shutterstock

De rechter heeft Meta’s aankoop van GIF-zoekmachine Giphy opnieuw naar de Britse antitrustregelgever gestuurd voor een beoordeling nadat er bij de rechter bedenkingen ontstonden over het eerdere onderzoek van de toezichthouder. Daarin geconcludeerd werd dat de overname moet worden teruggedraaid. Er missen echter belangrijke documenten voor de onderbouwing.

Het was in 2020 de eerste keer dat een toezichthouder probeerde om een Big Tech-bedrijf te dwingen een overname te stoppen. De Britse rechtbank beoordeelt in het beroep van Meta nu echter dat de waakhond bepaalde aspecten in het onderzoek achter de beslissing niet goed heeft uitgevoerd, zo schrijft Bloomberg.

Concurrentie

Het bezwaar van toezichthouder bij de deal destijds was dat de deal vooral de concurrentie op de markt voor online advertenties zou belemmeren. Meta zou bijvoorbeeld gif-animaties op concurrerende platforms kunnen verwijderen. De CMA geeft tegenover Bloomberg in een verklaring aan dat het nieuwe onderzoek in de komende drie maanden wordt afgerond.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in